Pauzes?

Het belang van pauzeren ontdekte ik pas toen ik het vergat… en dat was een dure les. Ik dacht efficiënter te zijn als ik bleef doorgaan, herkenbaar?

Ik dacht dat rust juist inefficiënt was… Lang verhaal kort, ik ontdekte door schade en schande dat ons brein een batterij is. Gelukkig is het een oplaadbare! Na oefenen met rust en (wel!)pauzes nemen, merk ik veel verschil, na een pauze ben ik meer gefocust, taken gaan vlotter en ik raak niet in de stress als er een uitdaging in eens opduikt.

Ik heb het dan wel over echte pauzes nemen, zoals een goed gesprek tijdens een wandeling of een half uurtje lezen, puzzelen of niksen in de zon. Man, wat was dat eng de eerste paar keer. Maar inmiddels ben ik overtuigd pauze- vierder. Want met een blij en opgeladen brein kan ik de wereld (lees alles wat ik wil doen) aan en hou ik energie over.

Niet met me eens?? Lees dan waarom-rust-nemen-belangrijk-is

Wel met me eens? Vertel eens, wat is jouw favoriete pauze?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.