You need not be afraid..

Er zingt een zinnetje door mijn hoofd, een vaak geluisterd liedje komt zomaar langs gezongen. “You need not be afraid to let the season change”, zingt de stem zachtjes in mijn hoofd en hart. Jaren geleden tijdens een concert van een andere band een, toen nog, cd-tje gekocht van een zangeres, Ann-maree Keefe. Prachtige liedjes, maar in jaren niet geluisterd.

Het zinnetje zingt zachtjes al een tijdje in mijn hoofd en hart, en ik? Ik vraag me af wat het mij nu wil zeggen. Het lokt me zachtjes mee naar mijn ziel om daar te luisteren naar Gods Geest van wijsheid die ik daar ontmoet. Los van de hectiek in de wereld om me heen vind ik daar rust en wijsheid. Het is niet eenvoudig te horen, het kost tijd om daar te zijn en rond te dwalen. In de afgelopen jaren heb ik geleerd om daar veel te zijn en te luisteren. Langzaam leren leven was mijn nieuwe uitdaging, allemensen wat een pittige uitdaging was dat. Inmiddels geniet ik er intens van. En misschien is dat het wel, dat ik dat nog niet helemaal los wil laten om het nieuwe te omarmen.. En het is voor het eerst, dat ik mee maak dat het nieuwe dat er aan lijkt te komen ook een lichte aarzeling bij me los maakt….

“You need not be afraid to let the season change”

Buiten wisselt er ook een seizoen, de nazomer is vertrokken, de herfst laat van zicht horen en voelen. Regenbuien, wind en vallende bladeren afgewisseld met gouden zonlicht. Heerlijk stormachtig weer om binnen en buiten van te genieten. Seizoenen die veranderen, het gaat in de natuur vaak gepaard met stormen, afgewisseld met momenten dat het nieuwe seizoen alvast laat weten dat ze er echt aan komt en haar plek steeds meer op eist.

Het zet me stil bij de seizoenen van mijn leven en laat me voelen dat er in het afgelopen jaar inderdaad een wisseling van de seizoenen is geweest op veel verschillende manieren. Op het gebied van kerk en relaties, in mijn bedrijf en in de samenleving is er veel veranderd, ik ben zelf veranderd. Dat is en was soms niet makkelijk, net als in de natuur gaat het gepaard met stormen, afgewisseld met stralende zonneschijn, verdriet, blijdschap, pijn, groei, vallen en opstaan het hoorde er allemaal bij in het afgelopen seizoen.

Ook bang zijn hoort er soms bij, het oude los laten en het nieuwe omarmen maakt je kwetsbaar. Het zinnetje zet mij opnieuw stil bij de uitnodiging om niet bang te zijn om het nieuwe seizoen verder in te reizen en te laten komen wat komt. Daar ook naar uit te kijken in de wetenschap dat het nieuwe seizoen, nieuwe bloei, groei en vrucht brengt, dat er nieuwe lessen zijn om te leren en me daar naar uit te strekken in de wetenschap dat Vader God me draagt. Want het zinnetje is zijn Stem, zijn uitnodiging om dichtbij Hem te zijn en te volgen waar Hij leidt.

Met Hem samen is los laten goed, in beweging komen en de veranderingen omarmen is ook genieten van het nieuwe seizoen. Aan zijn Hand hoef ik niet bang te zijn om het seizoen wat was los te laten. “One little step, zingt Ann-maree, is all you’re asking for..  and your love is leading me on”

Samen stap voor stap het nieuwe seizoen in.. let the season change.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.