schrijft

 • Go with the flow?!
  Hoe je hebt besloten welke maaltijd je maakt heeft te maken met hoe je beslissingen aanpakt. Ben je iemand die creatief/ intuitief of logisch analytisch beslist?


  Ben je vooral een denker of een voeler?
  Werk je een idee liever uit in een gedetailleerd rijtje met plussen en minnen of een stappenplan met resultaat? Of werk je een idee in grote lijnen uit waarbij je je gevoel volgt en begin je eraan?

  Stap voor stap of liever go with the flow?

  Beide manieren kunnen werken als je maar doet wat bij jou past!

  Het wordt pas lastig als je als voeler een logisch- analytische systeem kiest om je huishouden te organiseren of dat je met een analytische voorkeur de go with the flow stijl van je ouders probeert toe te passen. Geloof me, ik heb het zelf geprobeerd en ik zie het in mijn praktijk als opruimcoach vaak terug dat dit er voor kan zorgen dat je vast loopt in het opruimen.

 • Pauzes?
  Ik dacht dat rust juist inefficiënt was… Lang verhaal kort, ik ontdekte door schade en schande dat ons brein een batterij is. Gelukkig is het een oplaadbare! Na oefenen met rust en (wel!)pauzes nemen, merk ik veel verschil, na een pauze ben ik meer gefocust, taken gaan vlotter en ik raak niet in de stress als er een uitdaging in eens opduikt.
 • You need not be afraid..
  Er zingt een zinnetje door mijn hoofd, een lang geleden […]
 • Opruimcoach en kringloopfan
  “Maar hoe dan? Met lichte verbijstering kijkt ze me aan, […]
 • Stil-te
  Stilte…. Het is een wonderlijk iets wat me uitnodigt en […]
 • Dank-baar-heid
  Danken in de shit… Er zijn van die dagen of […]