Go with the flow?!

Vertel eens, wat eet je vandaag?

Vind je dat het weer om stamppot of soep vraagt? En is dat dus wat je maakt? of staat er op je planning wat er op het menu staat voor vandaag?          

En ben je je er van bewust hoe jij je besluiten neemt?

Hoe je hebt besloten welke maaltijd je maakt heeft te maken met hoe je beslissingen aanpakt. Ben je iemand die creatief/ intuitief of logisch analytisch beslist?


Ben je vooral een denker of een voeler?
Werk je een idee liever uit in een gedetailleerd rijtje met plussen en minnen of een stappenplan met resultaat? Of werk je een idee in grote lijnen uit waarbij je je gevoel volgt en begin je eraan?

Stap voor stap of liever go with the flow?

Beide manieren kunnen werken als je maar doet wat bij jou past!

Het wordt pas lastig als je als voeler een logisch- analytische systeem kiest om je huishouden te organiseren of dat je met een analytische voorkeur de go with the flow stijl van je ouders probeert toe te passen. Geloof me, ik heb het zelf geprobeerd en ik zie het in mijn praktijk als opruimcoach vaak terug dat dit er voor kan zorgen dat je vast loopt in het opruimen.

Als je in je huishouden of het opruimen steeds opnieuw er tegen aan loopt dat het wringt, maar je weet niet waarom. Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je op een manier werkt die niet bij je past.
Dat is alsof je op wandelvakantie gaat en je in je rugzak alleen high heels en strandjurkjes meeneemt. Je loopt vast voor je het weet. Dit gaat niet alleen op voor een vakantie, maar ook voor hoe jij je huis opruimt en schoon houdt.

Weet jij of je een denker of een voeler bent? Check de woordwolk boven deze blog, welke kant spreekt je het meest aan? Links staan de creatief/ intuïtieve woorden en rechts de logisch-analytische woorden.

Bekijk met deze bril op eens of je manier van opruimen en huishouden wel past bij je manier van beslissen? Zo niet, bedenk of beschrijf voor jezelf eens een andere methode en probeer dat eens uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.