kleine stappen

Soms wil je vliegen, hoog in de lucht. Met twee vleugelslagen en dan zweven. Zonder vleugels is dat niet heel realistisch, maar je herkent het vast dat gevoel dat alles klopt. Tijdens het hardlopen heb je ook van die momenten, je loopt lekker in het ritme, je ademhaling is in balans en je blijft maar energie houden voor meer kilometers. Voordeel van deze vergelijking is dat ik weet hoe dat is, want ik loop regelmatig hard.

De kracht van kleine stappen…..

Om het moment te beleven dat  alles klopt, waren al die andere trainingen nodig. Alle momenten dat je je tempo niet kon vinden, je stappen voelde alsof je benen van lood zijn, je hoofd uit elkaar ploft en je longen pijn doen. Die ene training waarbij de regen veranderde in hagel en je het liefst in de berm zakte om er te blijven liggen. Deze tijd is voor mij zo’n periode van trainen, van steeds kleine stappen zetten om mijn doel te bereiken. Maar niet met hardlopen..

Het is mijn doel om met mijn activiteiten anderen te inspireren om te gaan doen wat hen vreugde en vervulling geeft.

Het maken van mijn kunstwerken, het spreken, het schrijven van gedichten. Het coachen van mensen om hun leefomgeving en hun spullen zo te organiseren dat het hen rust en ruimte geeft om te doen wat op hun hart ligt. Alles wat ik onderneem is er op gericht om te inspireren en om in actie te komen.

En het is nu de periode van kleine stappen nemen richting dat doel en dat soms lastig vinden. Want de kleine stappen nemen zoals een huisstijl en logo ontwerpen, website maken en een mini- shopje starten zijn onderdeel van mijn trainingsarbeid. Dat maakt het soms ook pittig. Er zijn momenten bij dat je twijfelt en je onzeker voelt over wat je doet.

Net zoals bij het zoveelste trainingsrondje waarbij je benen je vertellen dat je niet goed wijs bent dat je nog loopt. En dat je dan bewust kiest om jouw tempo vast te houden, niet sneller, niet langzamer. Maar in balans door gaan met je doel voor ogen. Vet dus pittig zo af en toe om zp-er te zijn.

En wat ben ik dan blij met mensen om me heen, waar ik even kwetsbaar mag zijn en mijn struggles kan delen. En die dan (zo lief!) met een me kaartje herinneren aan de waarde van kleine stappen. De dag erna even diep ademhalen en de hardloopschoenen, en dit geval de computer weer aan slingeren en door gaan.

Omdat mijn doel bereiken, de moeite waard is van alle kleine stappen. Ik hoop dat ook jij mensen om je heen hebt die jou aanmoedigen om jouw stappen te zetten, hoe groot of klein ze ook zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.